NHL livestreamit tietokoneelle, televisioon ja mobiiliin

NHL jääkiekko-ottelu on asia, jonka jokaisen NHL-ystävän on koettavana livenä, paikan päällä. Lippuja näihin otteluihin on vaihtelevasti ja monen joukkueen pelit ovat ainakin lähtökohtaisesti myyty loppuun jo aikaisessa vaiheessa. Unelman eteen kannattaa panostaa ja voihan olla niin että tekemällä oikea-aikaisen live-vedon, on ainakin se taloudellinen puoli kunnossa. Suomesta saa jo halvimmillaan meno-paluu lentoja Amerikan mantereelle alle 400 eurolla, ja siihen päälle matkat, majoitukset ja otteluliput. Onhan se kuluerä, mutta voisi tuon rahan heikomminkin kuluttaa, jos änäri-fanilta kysytään.

Ihan joka viikko ei kuitenkaan rapakon taakse ole mahdollisuus lähteä, joten NHL-fanin on tyydyttävä seuraamaan pelejä livenä muiden laitteiden avulla. Eipä ole kauaakaan siitä kun teksti-tv:n sivu 235 oli se ainoa paikka josta yön tuloksia pääsi mulkoilemaan. Edelleen tuo maaginen ”235” on se mukavin tai ainakin retroin tapa tsekata kuka oli kurko yön kierroksella ja miten ne omat betsit nyt oikein meni, metsään vai havumetsään.

Internet tuonut NHL:n lähelle

nhl-livestreamNetti ja nopea sellainen on NHL-ystävän ehdoton väline lajin seuraamiseen. Toki suomessa livelähetysten omistaman Viaplayn ja Viasatin paketin omaaminen alkaa olla sporttifanin ehdoton edellytys, mutta vaihtoehtojakin toki on. Ja netin välityksellä on kiva katsella parhaita paloja yön kierrokselta jos nukkumatti yllätti ennen ensimmäisen pelin aloitusta. Viaplayn palvelu on NHL-fanille parasta mitä rahalla saa, Suomesta. Tämä lisäksi on tietenkin olemassa useita eri livetulospalveluja ja monet vedonlyöntifirmat tarjoavat reaaliaikaista livevedonlyöntiä ja tulospalvelua.

Näiden lisäksi on olemassa livestreameja jotka ovat enemmän tai vähemmän virallisia ja laillisia. Periaatteessa näiden streamien katseleminen ei ole laitonta, ainoastaan jos itse streemaat esimerkiksi Viaplayn live-streamia eteenpäin niin homma onkin eri.

Google on tässä tapauksessa iso ystävä ja sen kautta voi löytää itsensä sivuilta joissa on tarjolla useampi eri vaihtoehto näiden streamien katsomiseen. Näiden streamien laatu yleensä vaihtelee ihan ookoosta melkoiseen suttuun, mutta netin nopeutuessa ja laitteiden parantuessa nämä ihan rupustreamit ovat jäämässä historiaan.

Netin kautta näkee Amerikoissa NHL:ää myös ilmaiseksi ja mm. Yahoo –sivusto lähettää NHL livestreameja neljästä pelistä per viikko. Näissä on tietenkin sitten maakohtaisia rajoituksia, joten suomalaiset eivät suoraan näe näitä streameja omalla laitteellaan. No näitä rajoituksia on kierretty laillisesti ja laittomasti jo useamman vuoden ajan ja esimerkiksi F-Secure Freedome VPN on juuri tähän tarkoitukseen kehitetty sovellus, jonka avulla voi maarajoitettua sisältöä katsoa missä päin maailmaa tahansa jossa netti vaan toimii. Tämän toiminnon avulla voi myös käyttää ihan virallisia, maksullisia NHL-livepalveluita, jotka periaatteessa ovat tarkoitettu vain ja ainoastaan USA:ssa ja Kanadassa asuville.

Ja jo nyt on suoraan eri mobiiilaitteille olemassa sovelluksia joiden avulla näiden NHL-streamien katsominen onnistuu vaikka omalla kännykällä tai tabletilla. Tulee vain uskotella ohjelmakaupalle olevansa USA:ssa ja ladata oikea sovellus otteluiden katsomiseksi. No miten se sitten tapahtuu, siitä löytyy lisää tietoa netin syövereistä.

IPTV:ssä tulevaisuus?

Suomessa ei jostain syystä IPTV ole vielä ottanut isommin tuulta alleen, mutta on se sieltä tulossa. Varsinainen television katselu on vähentynyt ja katsotaan enemmän nauhotteita netin kautta. Monet kanavat tuottavat jo omat kanavansa netin kautta streamattavaksi, mutta varsinainen aarreaitta löytyy ulkomailta. Suomessa ollaan tässä kehityksessä todella lasten kengissä, jos verrataan tilannetta vaikkapa muihin pohjoismaihin ja Eurooppaan.

Jo nyt on netistä ostettavissa pikkurahalla laitteita ja palveluita joiden kautta saa omaan televisioonsa jopa pari tuhatta kanavaa ympäri maailmaa. No eihän niitä kaikkia ehdi katsomaan, mutta riittää kun joku reilusta sadasta IPTV –kanavasta näyttää livenä urheilutapahtumia, myös sieltä NHL:stä. Melkoinen ero, jos verrataan sitä esimerkiksi MTV:n Total Sport –pakettiin. Formulaa, raveja ja hiihtoa 24,95 euroa kuukaudessa. Mutta tuokin hinta on edullinen, kun aletaan laskemaan, paljonko tulisi maksamaan matka kokonaisuudessaan esimerkiksi Monacon F1-kisaan. Eli johtopäätöksenä voidaan vetää se, että live-streamia katsomalla säästää pitkän pennin, jonka voi ihan hyvällä omatunnolla sijoitta live-veto kohteisiin!