Live-vedonlyönnin ABC

Live-vedonlyönnillä tarkoitetaan eri kohteista veikkaamista ottelun ollessa käynnissä. Vedonlyöntisivustot tarjoavat nykyisin tämän mahdollisuuden ja monet otteluista näytetään live-stream lähetyksinä vedonlyöntisivustojen kautta. Live-vedonlyöntiä voi harrastaa myös hyvin katsomalla televisiosta ottelua ja samalla tehdä tietokoneen tai mobiililaitteen välityksellä vetoja kohteista joiden kertoimet vaihtuvat ottelun tapahtumien perusteella. Parasta sportti on livenä, ja toki live-vedonlyönti toimii myös mobiililaitteen avulla vaikka olisit tapahtumassa paikan päällä. Voit veikata livenä kaikkien suurimpien liigojen pelejä ja joitakin alempien sarjojen otteluita riippuen vedonlyöntitoimiston tarjoamista kohteista.

Miksi veikata livenä?

Live-vedonlyönti ottelun aikana tuo valtavasti lisäpotkua peliin. Jos pelaa vain normaalisti esim. tulosvetoa ennen ottelun alkua ja veikkaa 1-0 kotijoukkueelle ja vierasjoukkue meneekin johtoon ottelussa, ei veto voi enää osua oikeaan. Live-veikkauksen ansiosta voi ottelun aikana tehdä vaikka kuinka paljon lisävetoja, jotta jännitys säilyy loppumetreille saakka. Kuka tekee ottelun viimeisen maalin tai montako maalia erässä vielä tehdään? Näitä vetoja löytyy paljon.

Analyysin tekeminen otteluun on paljon helpompaa sen jälkeen, kun ottelu on jo käynnistynyt ja moni kysymysmerkki on saanut vastauksen. Tärkeissä jalkapallopeleissä näkee esimerkiksi hyvin sen kuinka puolustavalla taktiikalla joukkue lähtee peliin ja millä kokoonpanolla pelataan.. Tästä voi vetää johtopäätöksiä muun muassa maalimäärien veikkauksiin.

Miten live-vedonlyönti ottelun aikana toimii?

Periaatteessa vedon lyöminen tapahtuu aivan samalla lailla kuin veikkaaminen ennen ottelun alkua. Kaikilla vedonlyöntisivustoilla on erillinen osio live-veikkaukselle. Siirtymällä sinne näet tulevat ja käynnissä olevat ottelut ja klikkaamalla ottelua tulevat esille pelattavat kohteet ja kertoimet. Kertoimet ovat jatkuvassa liikkeessä. Samoin ottelun aikana voi tulla uusia kohteita pelattavaksi ja jotkut kohteet voivat poistua kesken ottelun.

Jalkapallossa ottelun kertoimet liikkuvat maltillisesti, mutta tenniksessä kertoimet muuttuvat jokaisen pelatun pallon jälkeen. Vedon asettamisen jälkeen on muutaman sekunnin viive, jonka jälkeen veto astuu voimaan. Jos kerroin on kuitenkin tällä välin pudonnut, pelaajalla on mahdollisuus hyväksyä uusi pienempi kerroin tai perua veto. Jos kerroin on suurentunut, pelaaja saa automaattisesti suuremman kertoimet vedolleen ja veto astuu voimaan. Live-vedonlyönti tuo kaikkiin lajeihin katsojalle lisää jännitystä.

Ota nämä asiat huomioon

Live-vedonlyöntiin pätee kaikki samat asiat mitkä perinteiseen vedonlyöntiin, mutta muutamia seikkoja tulee live-vedonlyönnissä ottaa huomioon.

– Kertoimet vaihtelevat. Kyllä, ne todellakin vaihtelevat nopeaan tahtiin, älä jää miettimään liian pitkäksi aikaa vetojasi, sillä varsinkin nopeatempoisissa otteluissa tapahtumia riittää.

– Jahtaa kertoimia. Pidä vaikka muutamia vedonlyöntitoimistojen live-vetotoimistojen listoja esillä ja nappaa isoimmat järkevät kertoimet kohteeseen josta olet päättänyt lyödä vetoa. Vertailu todellakin kannattaa.

– Vedonlyöntiä tulisi ajatella maratonina, ei pikamatkana. Ole kärsivällinen, analysoi peliä ja tee omia johtopäätöksiä. Lyö vetoa vastuullisesti ja harkiten vaikka kyseessä onkin nopeatempoinen vedonlyöntitapahtuma.

– Tee itsellesi kerroinrajat joista lyöt vetoa, pysy omassa strategiassasi.

– Älä huumaannu valtavasta kerrointarjonnasta, vetoja tulee ja menee ja kaikkia kohteita ei tarvitse tai kannata edes pelata. Jäitä hattuun.

Katso myös vedonlyönti opassivut Pelurit.fi- sivustolta

Pelisivustojen live-lähetykset

Vaikka lähetystä mainostetaan livenä, on ottelussa pieni viive (5-10 sek). Viive ei kuitenkaan ole usein sen suurempi kuin televisiolähetyksessäkään. Usein live-stream lähetyksen kuvanlaatu on hyvä. Jos kuitenkin internet-yhteys on hidas voi lähetys pätkiä. Joissain lähetyksissä on selostus mukana englanniksi riippuen vedonlyöntisivustosta. Katso eri sivustojen tarjoamat live-lähetykset.

Siirry seuraavalle sivulle live-veto strategiat >>